lördag 2 september 2017

HUNDTEMA

Så var första hela skolveckan till ända. Skolan har haft ett gemensamt HUNDTEMA under veckan. Eleverna har fått läsa, forska bl.a. om vad hundar kan göra, vilka olika raser det finns och framförallt hur man ska vara mot en hund. En del kan vara rädda för hundar och en del av temat är att eleverna ska bli mer bekväma med hundar. Lära sig att de är en del av en familj, lära sig om ansvar och vad det kostar att ha hund.

Under veckan fick skolan besök utan Karlskrona Brukshundsklubb. De hade en lek och informationsförmiddag för eleverna i Tullparken. Eleverna fick se när riktiga hundförare sprang med sina hundar genom en hinderbana, kallat Agility och sedan pröva på själv. De fick även lära sig om bemötande, ansvar och om olika hundraser.

Temat avslutades med att eleverna själva fick utföra Agility. Årskurs 6 hade gjort en hinderbana på fotbollsplanen. De var även hundförare till de andra eleverna när de provade banan. Även rektorerna tog sig igenom hinderbanan. En härlig avslutning på ett härligt tema.