måndag 25 mars 2019

VERNISSAGE

Idag har åk 5 haft Vernissage på skolan. De har i No:n arbetat med sitt "Dröm rum" och idag visade de upp rummen för alla elever på skolan och för de föräldrar som kunde komma.

måndag 18 mars 2019

ROCKA SOCKORNA

På torsdag visar vi alla att det är okej att vara olika genom att "Rocka sockorna"! Som en del i rocka sockorna får eleverna måla en socka och hänga upp i korridoren nere vid matsalen.


torsdag 14 mars 2019

DEN LÄRANDE GROPEN

Karlskrona kommun satsar på en gemensam utbildningssatsning som heter UTMANANDE LÄRANDE. Tanken som James Nottingham har är att skolan ska fokusera på elevernas utveckling, inte på vad de redan kan. Skolan ska uppmärksamma det som är utmanande och skapa en kultur där eleverna vill prova att tänja sina gränser och lära sig nytt. En bra lärande kultur skapas enligt Nottingham genom att göra det utmanande attraktivt.

DEN LÄRANDE GROPEN

"Den lärarande gropen" är enligt James en metafor för att lärande kan vara svårt ibland och att vi måste låta det vara det. Om eleverna går ner i "gropen" kan de ges tid och möjlighet att reflektera kring kunskapen. När sen eleven tar sig ur gropen infinner sig en enorm glädje. De elever som är kvar i gropen kan få hjälp och stöttning av de elever som kommit till andra sidan och på det sättet sker ett lärande hos eleverna.

Här nedan ser ni en bild av hur en grupp på skolan har visualiserat sin "GROP" genom att göra en egen tavla att ha i klassrummet. De påminns hela skoldagen om hur lärande sker.

Följ gärna vårt fortsatta utvecklingsarbete på skolan. Fler inlägg kommer framöver!

onsdag 13 mars 2019

ISHALLEN

Varje vårtermin åker vi till ishallen. Idag var det ena halvan av F-3:s tur att åka. Några elever från åk 6 åkte också med för att stötta och hjälpa de yngre eleverna. Det var en härlig stämning på isen och det blev till och med ett litet Tuff Tuff Tåg som åkte runt i arenan. HÄRLIGT! Nästa vecka är det den andra halvan av F-3:s tur och i april åker 4-6. En mysig tradition som eleverna älskar.






fredag 1 mars 2019

TACK KERSTIN

Idag har vi avtackat Kerstin Rydman. Kerstin är en duktig pedagog som idag går i pension. Vi tackar Kerstin för all kunskap hon spridit i Karlskrona kommun och allt hon lärt våra elever på Tullskolan. Vi önskar henne en härlig tid och att hon får njuta av sin pension.