fredag 20 september 2019

VI- KÄNSLA

Eleverna och personalen fick i sommarläxa att hitta en sten stor som en knytnäve och ta med den till skolan. De har under de första veckorna fått måla sina stenar och under veckan har de fått lägga ut dem vid skolans huvudentré. Alla elever har tillsammans hjälpts åt att göra entrén finare samtidigt som vi visar på att det är vi som är Tullskolan. Varje ny elev som kommer till skolan ska få måla en sten och lägga vid entrén. Fint och mysigt!


onsdag 18 september 2019

SKOLJOGG F-3

Idag var det dags för skoljogg för F-3. Vi promenerade tillsammans till Långö badplats där eleverna sprang efter en snitslad bana. Först värmde de upp tillsammans till musik. Eleverna hade mycké spring i benen, så det blev många varv runt banan. Bra kämpat alla!


alla!


söndag 8 september 2019

RASTAKTIVITETER

Rastaktivteterna är i full gång på skolan. Tis, ons och torsdag förmiddag håller fritidspedagogerna Mats och Emma i olika aktiviteter på skolgården. För att synliggöra vilka aktiviteter som är under dagen har de satt upp en skylt med bildstöd vid varje entré.

söndag 25 augusti 2019

SKOLSTART HÖSTEN 2019

Vilken härlig skolstart vi har haft. Vi har välkomnat de nya förskoleklasseleverna med en roscermoni. Eleverna i åk 6 överlämnade en ros till förskoleklasseleverna för att hälsa dem välkomna till Tullskolan. En ny tradition för skolan.

Under sommaren har det hänt en del positiva saker på skolan. Personalen har med gemensam kraft fräschat upp skolgården och entrén till skolan. Eleverna möttes utav aktivitetsorm, hundraruta, nya platser att sitta på och umgås, kingrutor m.m.

Skolan har också en ny vision för skolan:

Tullskolan- En skola som utmanar!


På Tullskolan vill vi hjälpa alla elever att vilja och våga växa till trygga och självständiga individer. Vi tror att alla kan nå långt och bli vad de vill! Därför utmanar vi Tullskolans elever kunskapsmässigt, socialt och fysiskt.

Det kommer bli ett härligt läsår!


 


 













måndag 24 juni 2019

GLAD SOMMAR

Vi önskar alla en skön sommar och ni njuter av sol, bad och många glassar. Vi ses igen den 21:e augusti.

torsdag 13 juni 2019

AVSLUTNINGSMIDDAG ÅK 6

Igår var det avslutningsmiddag för våra härliga elever i åk 6. Eleverna hade önskat kinamat och självklart hade vår fantastiska kökspersonal ordnat detta. Elever i åk 5 serverade maten på vit duk och drycken serverades i riktiga champangeglas. Eleverna fick en mysig stund tillsammans med sina mentorer innan de lämnar Tullskolan för nya utmaningar i högstadiet.





onsdag 12 juni 2019

BESÖK AV VIKINGAR

Idag hade årskurs 3 besök utav Vikingar. De berättade om hur man levde förr och eleverna fick bla prova på att skjuta med pilbåge. Vill ni se vad eleverna fick uppleva, titta gärna på:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/har-slass-skolbarnen-mot-vikingar




tisdag 14 maj 2019

FRITIDSHEMMETS DAG

Idag är det Fritidshemmets dag. Det firas överallt i hela Sverige. På vår skola firade vi genom att fritidspedagogerna höll i olika aktiviteter på skolgården. Eleverna hade en härlig eftermiddag där de fick prova på att åka sparkcykel genom en bana, afrikansk hage, skjuta prick, kasta prick, ansiktsmålning och målning på stort spännpapper. Mellanmålet bestod av grillad korv. Vilken härlig eftermiddag alla elever och personal fick tillsammans.





lördag 4 maj 2019

MAT och TRÄDGÅRDSMÄSSA

I helgen är det Mat och Trädgårdsmässa i Wämöparken. Vi har fått förmånen att dekorera parken till mässan. Eleverna har varit jätteduktiga och tillverkat många olika saker, allt från vindflöjlar till små blommor av kottar. Besök gärna mässan i helgen.




torsdag 25 april 2019

STÄDDAG

Idag har vi på Tullskolan vår årliga STÄDDAG. Vi anmäler oss varje år till Håll Sverige rent och tillsammans med andra skolor och förskolor i Sverige hjälper vi till att hålla naturen ren från skräp. Alla elever på skolan går ut i närområdet kring skolan och plockar upp allt skräp som ligger i naturen. När de kommer tillbaka till skolan källsorterar de soporna som sedan tars till återvinningsstationen på Bubbetorp.



Dagen till ära serverade kockarna WOK ute i det fina vädret!


tisdag 16 april 2019

GLAD PÅSK

                                              Vi på Tullskolan önskar alla en trevlig PÅSK.




måndag 25 mars 2019

VERNISSAGE

Idag har åk 5 haft Vernissage på skolan. De har i No:n arbetat med sitt "Dröm rum" och idag visade de upp rummen för alla elever på skolan och för de föräldrar som kunde komma.

måndag 18 mars 2019

ROCKA SOCKORNA

På torsdag visar vi alla att det är okej att vara olika genom att "Rocka sockorna"! Som en del i rocka sockorna får eleverna måla en socka och hänga upp i korridoren nere vid matsalen.


torsdag 14 mars 2019

DEN LÄRANDE GROPEN

Karlskrona kommun satsar på en gemensam utbildningssatsning som heter UTMANANDE LÄRANDE. Tanken som James Nottingham har är att skolan ska fokusera på elevernas utveckling, inte på vad de redan kan. Skolan ska uppmärksamma det som är utmanande och skapa en kultur där eleverna vill prova att tänja sina gränser och lära sig nytt. En bra lärande kultur skapas enligt Nottingham genom att göra det utmanande attraktivt.

DEN LÄRANDE GROPEN

"Den lärarande gropen" är enligt James en metafor för att lärande kan vara svårt ibland och att vi måste låta det vara det. Om eleverna går ner i "gropen" kan de ges tid och möjlighet att reflektera kring kunskapen. När sen eleven tar sig ur gropen infinner sig en enorm glädje. De elever som är kvar i gropen kan få hjälp och stöttning av de elever som kommit till andra sidan och på det sättet sker ett lärande hos eleverna.

Här nedan ser ni en bild av hur en grupp på skolan har visualiserat sin "GROP" genom att göra en egen tavla att ha i klassrummet. De påminns hela skoldagen om hur lärande sker.

Följ gärna vårt fortsatta utvecklingsarbete på skolan. Fler inlägg kommer framöver!

onsdag 13 mars 2019

ISHALLEN

Varje vårtermin åker vi till ishallen. Idag var det ena halvan av F-3:s tur att åka. Några elever från åk 6 åkte också med för att stötta och hjälpa de yngre eleverna. Det var en härlig stämning på isen och det blev till och med ett litet Tuff Tuff Tåg som åkte runt i arenan. HÄRLIGT! Nästa vecka är det den andra halvan av F-3:s tur och i april åker 4-6. En mysig tradition som eleverna älskar.






fredag 1 mars 2019

TACK KERSTIN

Idag har vi avtackat Kerstin Rydman. Kerstin är en duktig pedagog som idag går i pension. Vi tackar Kerstin för all kunskap hon spridit i Karlskrona kommun och allt hon lärt våra elever på Tullskolan. Vi önskar henne en härlig tid och att hon får njuta av sin pension.


onsdag 27 februari 2019

BESÖK AV POLISEN

Idag fick vi besök av två poliser som ville berätta om deras arbete. Eleverna i 4-6 och de som ville på fritids fick höra när poliserna berättade. Eleverna hade många bra frågor. Poliserna visade även upp den fina polisbilen.

onsdag 20 februari 2019

SKRIDSKOÅKNING

Idag har fritids varit i ishallen och åkt skridskor. Så underbart och se alla elever som kämpade med bara glada miner. För några elever var det första gången på isen och några
 elever fick även visa personalen hur man åker skridskor. På bilden ser ni Delle som kämpar för att hålla balansen.

torsdag 14 februari 2019

onsdag 6 februari 2019

INTERVJU AV P4

Idag har 4 elever i åk 3 blivit intervjuade av Anna Börje från P4. Anna ville att eleverna skulle blicka framåt om Karlskronas framtid. Hur kommer vi bo i Karlskrona 2050? Hur kommer vi transportera oss? Hur ska det byggas?
Anna berättade även för hela klassen om hur det är att arbeta på radion. Eleverna tyckte det var jättespännande!

Vill ni lyssna på vad barnen sa kommer det sändas i radio P4 imorgon torsdag kl 07.10 och 09.10.
Det kommer även att ligga på webben på Sveriges Radio.







måndag 4 februari 2019

ÄNTLIGEN SNÖ!

Äntligen har vi fått lite snö. Idag har eleverna byggt olika murar utav snöblock. Så mycket roligare det är att vara ute denna årstiden när det är snö.


torsdag 10 januari 2019

RASTAKTIVITET

Idag stod det styltor på schemat på rastaktiviteterna. Härligt för eleverna att få träna sin balans. En stor utmaning, men en spännande och rolig utmaning!


onsdag 9 januari 2019

VÄLKOMNA TILL VÅRTERMINEN -19

Då är vårterminen igång. Härligt att träffa alla elever igen. Vi hälsar nya elever och ny personal välkomna till Tullskolan.