söndag 30 september 2018

AVSLUTNING PÅ TEMAT

I fredags avslutades temat "Världen i Tullskolan". Allt som eleverna hade gjort under två veckor redovisades. Eleverna i åk 2-3 berättade för de yngre eleverna om deras hemländer. Så härligt att se eleverna så stolta över sina arbeten och att få bjuda på mat från sina hemländer.





tisdag 18 september 2018

TEMA VÄRLDEN I TULLSKOLAN

Igår gick starten för Tullskolans två veckors tema- VÄRLDEN I TULLSKOLAN. Hela skolan kommer på olika sätt att arbeta alla de olika länder som vi kommer ifrån på Tullskolan. Igår träffades hela skolan ute på skolgården där vi fick se två av lärarna i klassiska folkdräkter från två av Sveriges landskap. Vi fick dansa svenska midsommardanser och äta rulltårta.

Ska bli spännande att lära sig mer om alla länder. Vilken mat äter man i Syrien, Pakistan, Tjeckien m.m. Vad har man för traditioner?

Undra hur detta temat kommer sluta?....


söndag 16 september 2018

BESÖK AV ALBA

I fredags fick årskurs 2 besök av orangutangen Alba. Alba är orangutangen som hade lämnat massa spår av bananer i deras klassrum. I fredags vågade hon sig fram. Hon hade med sig en låda med papper som hon önskade att eleverna skulle göra en pannband av. Hon hade hört att de skulle ha fest på eftermiddagen och självklart ville hon vara med. Alba hade också med sig diplom till alla elever. De är APBRA elever!

torsdag 13 september 2018

POSITIVA ORD


Igår möttes skolsköterskan av denna värmande banan. Underbara ord från en elev!
Vilka fina elever vi har och vilken skolsköterska Tullskolan har.

söndag 2 september 2018

VAL 2018

Söndagen den 9 sep går Sverige till Riksdagsval. På olika sätt arbetar vi kring valet i skolan. Åk 2 har gjort egna partier som har lagt fram sitt valmanifest. I fredags gick eleverna i åk 2 till val.