torsdag 20 december 2018

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

   Visa källbilden
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar alla på Tullskolan.

Vårterminen börjar den 8 januari med en studiedag. Alla elever är välkomna den 9 januari kl 08.00

JULKUL och JULBORD

Vilken härlig dag vi hade igår. Pyssel, skattjakt, jullekar m.m. I matsalen bjöds eleverna på ett fantastiskt julbord gjort av personalen i köket.














fredag 23 november 2018

BIKE IT- Kontorsstol


Bike it 2.0 School skrivbordscykel
Vi har med start idag, fått testa en ny ”extra anpassning”. I nuläget finns en på havet (förskoleklass) och en i åk 5. Tanken med denna ”cykel” är att barnen ska kunna få utlopp för sitt stora rörelsebehov. Ibland får de springa några varv runt fotbollsplanen när det ”spritter” i benen. Men med denna kan vi ha rörelsepauser på ett mer anpassat sätt inomhus. Den är lite i största laget för förskoleklassbarnen MEN det tyckte inte dem. ”Vi växer, så snart når vi”.
Vi testar dem som sagt, det gör vi åt vårt Elevhälsoteam (EHT). De två cyklarna ska sedan utgå från EHT och kunna vara personliga anpassningar till barn i behov av extra rörelse under arbetsstunder.

torsdag 15 november 2018

LÄSSTUND

Idag var det förväntansfulla 6-åringar som kom till skolan. De var fnittriga och laddade inför att de äldre barnen skulle komma och läsa för dem. Lässtationerna var framplockade. 8.30 kom åk 3 och läste för oss. Kl 10 kom åk 6.


Bilden kan innehålla: tabell och inomhus

måndag 8 oktober 2018

TABATA

Varje måndag morgon börjar vi dagen med ett frivilligt TABATA pass. Vår nya fritidspedagog Henrik håller i passet kl 7.45 på skolgården. Kom gärna och var med!
Vad är TABATA?
1997 publicerade Japanen Dr. Izumi Tabata och hans forskarteam en studie i ”The Journal Medicine and Science in Sports and Exercise”. Studien visade att 4 minuter av högintensiva träningsintervaller kan ge bättre effekt på både de aneroba och aeroba energisystemen än en hel timmes lågintensiv konditionsträning.
Tabata är en bra träningsform som går att använda i klassrummet eller i barngruppen på ett enkelt sätt. Programmet är 4 minuter långt och uppbyggt i sektioner, där man utför rörelser 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Programmet har 8 olika intervaller med en tydlig angivelse om när det är dags att starta och vila.

söndag 30 september 2018

AVSLUTNING PÅ TEMAT

I fredags avslutades temat "Världen i Tullskolan". Allt som eleverna hade gjort under två veckor redovisades. Eleverna i åk 2-3 berättade för de yngre eleverna om deras hemländer. Så härligt att se eleverna så stolta över sina arbeten och att få bjuda på mat från sina hemländer.





tisdag 18 september 2018

TEMA VÄRLDEN I TULLSKOLAN

Igår gick starten för Tullskolans två veckors tema- VÄRLDEN I TULLSKOLAN. Hela skolan kommer på olika sätt att arbeta alla de olika länder som vi kommer ifrån på Tullskolan. Igår träffades hela skolan ute på skolgården där vi fick se två av lärarna i klassiska folkdräkter från två av Sveriges landskap. Vi fick dansa svenska midsommardanser och äta rulltårta.

Ska bli spännande att lära sig mer om alla länder. Vilken mat äter man i Syrien, Pakistan, Tjeckien m.m. Vad har man för traditioner?

Undra hur detta temat kommer sluta?....


söndag 16 september 2018

BESÖK AV ALBA

I fredags fick årskurs 2 besök av orangutangen Alba. Alba är orangutangen som hade lämnat massa spår av bananer i deras klassrum. I fredags vågade hon sig fram. Hon hade med sig en låda med papper som hon önskade att eleverna skulle göra en pannband av. Hon hade hört att de skulle ha fest på eftermiddagen och självklart ville hon vara med. Alba hade också med sig diplom till alla elever. De är APBRA elever!

torsdag 13 september 2018

POSITIVA ORD


Igår möttes skolsköterskan av denna värmande banan. Underbara ord från en elev!
Vilka fina elever vi har och vilken skolsköterska Tullskolan har.

söndag 2 september 2018

VAL 2018

Söndagen den 9 sep går Sverige till Riksdagsval. På olika sätt arbetar vi kring valet i skolan. Åk 2 har gjort egna partier som har lagt fram sitt valmanifest. I fredags gick eleverna i åk 2 till val.


torsdag 30 augusti 2018

MYSTERIET LÖST!

Nu är mysteriet med bananerna löst. Elevernas efterlysningar gav resultat. Bananerna tillhörde orangutangen Alba. Alba kommer från Borneo och hon har skrivit ett brev till klassen.


måndag 27 augusti 2018

VEMS ÄR BANANERNA?

Idag möttes eleverna i årskurs 2 av en massa bananer i korridoren och i klassrummen. I det ena klassrummet var stolar välta och fönstret var öppet. Vad hade hänt? Vem har varit i klassrummet? Vems är bananerna? Till och med rektorerna hade haft besök i Grindstugan. De hade också hittat en banan.

Barnen blev så nyfikna och hade många frågor. Pedagogerna fick eleverna att skriva efterlysningar som de har satt upp på skolan.

Undra om de får några svar? Vems är bananerna?


tisdag 21 augusti 2018

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 18/19

Bildresultat för ballonger

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 18/19

Onsdagen den 22 augusti träffas vi kl 08.00 i våra klassrum.





lördag 16 juni 2018

GLAD SOMMAR!

Vi vill tacka för detta läsåret och önska alla en GLAD SOMMAR! Vi ses igen den 22 augusti kl 08.00.



onsdag 13 juni 2018

GULDBOKEN 2018

Förvaltningen har idag överraskat Lisa Bäckman på Tullskolan. Vi är stolta över att kunna meddela att Lisa har fått Kunskapsnämnden Guldbok. Lisa fick boken av motiveringen:

Kunskapsnämndens
Guldbok
för år 2018 tilldelas
Lisa Bäckman
Lisa är en fantastisk lärare som med nyfikenhet och energi utvecklar undervisningen. Hon har mod att prova nya sätt att undervisa och att arbeta för att möta elevernas behov. Hon gör lärmiljön i klassrummet anpassad och tillgänglig efter de behov som finns i gruppen. Hon har mycket kunskap och kompetens inom IT-området och använder digitalisering som ett verktyg för att fånga elevernas intresse och öka deras kunskapsutveckling.
Pernilla Persson, vice ordförande KSN


GRATTIS LISA!

onsdag 23 maj 2018

ORIENTERING åk 4-6


Bildresultat för orientering

Igår var hela åk 4-6 på Västra Mark och orienterade. Alla elever hittade kontrollerna som var utsatta och dagen avslutades med en härlig lunch och lite plask i vattnet på Studentviken.

onsdag 16 maj 2018

STÄDDAG

Idag har vi deltagit i "Håll Sverige rent" genom att ha en STÄDDAG. Hela skolan har städat på skolgården, runt skolan, i Tullparken och hela vägen ut till Långö badplats. Eleverna har också gått en tipsrunda som handlade om källsortering och hur vi kan hålla vår natur ren. I åk 6 fick man se en film om hur Östersjön mår.
Till lunch serverades pasta med köttfärssås som kökspersonalen lagat utomhus. Maten avnjöts i vår härliga park.



tisdag 8 maj 2018

FRITIDSHEMMETSDAG

Igår firades FRITIDSHEMMETSDAG. Det var full aktivitet i det fina vädret på skolgården. Klubbenbarnen gjorde ansiktsmålning på de yngre barnen. Det fanns även färgduell, prickskjutning med vattenspruta, målning på spännpapper, pricka ner konservburkar och skjuta bollar i rockringar.
Det bjöds även på korv och glass.
En underbar eftermiddag för alla elever och personal.








fredag 4 maj 2018

"GÖRA TV"

Idag har Sanne Olsson, programledare på SVT, varit i åk 6.
Eleverna fick lära sig hur en nyhetsredaktion fungerar.
Alla fick göra egna nyheter som presenterades för klasskamraterna.
Sanne blev mycket imponerad av det fantastiska resultatet.

Bildresultat för sanne olsson plus

onsdag 2 maj 2018

BOKSTAVSVÄGG


Vilken härlig vägg! I ett av rummen nere på Havet (Förskoleklassen) har pedagogerna gjort ett mysrum efter önskemål av eleverna. Ena väggen pryds av bokstäver för att stimulera läsningen.

tisdag 24 april 2018

FÄRGGLAD KÄLLARE

Nu har eleverna smyckat källaren utanför matsalen. Olika alster som eleverna gjort tillsammans med Ina i Levande Verkstan finns nu att beskåda i källaren.


KURS I DIGITALA FÄRDIGHETER


onsdag 18 april 2018

Åk 6 Nyhetsuppläsning

Gå gärna in och titta på åk 6 nyhetsuppläsning. Idag blev de intervjuade av Sydöstran och de la ut nyheterna på deras Webb.


http://www.sydostran.se/webb-tv/1jzicnss

lördag 17 mars 2018

VERNISSAGE

I fredags avslutade vi veckan med att gå på Vernissage. Det var årskurs 5 som höll i det.
I matten har eleverna arbetet med projektet "Mitt rum" och dessa arbeten visade och berättade de om för sina skolkamrater.





onsdag 7 mars 2018

HJÄRT OCH LUNGRÄDDNING

Idag har personalen gått en kurs i hjärt och lungräddning.


lördag 10 februari 2018

TULLSKOLANS NEWS

Igår var det premiär för Tullskolans News. Det är årskurs 6 som står för nyheterna. Det berättar nyheter från vad som hänt i världen. De intervjuar elever på skolan och i premiären hade de med en intervju med kökspersonalen. Nyheterna ska sändas i klasserna.

måndag 5 februari 2018

NYA SOFFOR

I korridoren på andra våningen i huvudbyggnaden och utanför årskurs 3 har det kommit nya fina soffor. Ett rum i rummet där eleverna kan sätta sig och arbeta.


torsdag 25 januari 2018

VI SÄGER HEJ TILL VARANDRA

Bildresultat för hej

Tänk så trevligt det är när alla säger HEJ när man träffas. För att påminna varandra om det, så är vi på Tullskolan lite extra noggranna just nu med att hälsa på varandra.