torsdag 29 september 2016

HAVETS DAG

Igår regnade F-klassernas utedag bort. De valde att ha en temadag om havet istället. Nedan ser ni barn som har format ord av stenar och bönor. Barnen jobbade även med att forma figurer av lera.


IDROTTSDAG PÅ VÄSTRA MARK FÖR 4-6

Igår var det idrottsdag för åk 4-6. Vädret var inte med oss på morgonen men efter hand blev det bättre och under några minuter lös solen också på oss. Det fanns en fantastisk kämparglöd hos eleverna och det var härligt att se hur de hejade fram varandra. Några elever lyckades så bra att de får tävla i kretsmästerskapet nästa vecka. Vi önskar dem ett stort lycka till!


Bildresultat för friidrott

tisdag 27 september 2016

TEMA HAVET

Barnen i F-klass har arbetat med Tema Havet i Levande Verkstán.




måndag 26 september 2016

VÄLKOMNA PÅ "HAPPENING"


På bilden har eleverna arbetat med konsthistoria. De har tittat på Alberto Giacometti och gjort skulpturer som vi ställer ut på vår ”happening”  fredagen den 30/9 kl. 10-12. Temat på utställningen är cirkus och den finns i korridoren utanför matsalen. Alla föräldrar är välkomna!




söndag 25 september 2016

SKOLJOGGEN

I fredags var det dags för den årliga "Skoljoggen". De yngre barnen började sin dag med att värma upp till musik på fotbollsplanen. Sen sprang de i Tullparken och avslutade Skoljoggen med en god fika i det härliga vädret. De äldre eleverna (åk 2-6) promenerade till Västra Mark för att där springa i spåret. Alla kämpade bra och var rejält svettiga när de kom i mål. Även de äldre eleverna avslutade sin skoljogg med en god fika. En härlig förmiddag med en stark kämparglöd och vilja hos eleverna.

Man är värd en god fika när man sprungit Skoljoggen!

SKOR PÅ RAD

Så här duktiga är barnen i F-klass och åk 1 på att sätta sina skor fint nere i matsalen.

torsdag 22 september 2016

BARNOLYMPIADEN

Idag kunde man läsa om Tullskolans egen olympiad i våra dagstidningar. Åk 4 arrangerade en Barnolympiad för åk 1 på Tullskolan. Olympiaden handlade om att svetsa samman en ny klass och välkomna sju nya elever i gemenskapen. Fyrorna har fått lära sig om den olympiska idén och att det är viktigare att delta än att vinna. De invigde spelen uppe på skolgården och sen genomfördes spelen nere i Tullparken. Alla som deltog fick medalj.


Bilder kommer senare....

måndag 12 september 2016

BRANDTEMA

Idag hade förskoleklassen (havet) brandtema. Vi läste en bok om brandmannen Kalle Kulting, gjorde ett experiment med ljus, gick på brandmaterialsjakt (brandsläckare, brandlarm, nödutgångar, brandfiltar mm) ritade bilder om detta och mitt i detta gjorde vi en brandövning. Detta kommer vu upprepa kontinuerligt.





onsdag 7 september 2016

UTEDAG MED FÖRSKOLEKLASSEN

Idag har förskoleklassen varit på utedag i Monsunparken. De hittade mycket skräp i naturen.


söndag 4 september 2016

UTFLYKT TILL ASPÖ FÖR 2-3

 
 
 
Klasserna var på  badstranden på Aspö.  Barnen roade sig med att vada i vattnet, samla snäck- och musselskal, gräva i sanden, bygga sandslott, spela fotboll och massor av fri lek.

torsdag 1 september 2016

TALFÖLJD



Igår var förskoleklasserna på utedag. Barnen hade nya numrerade västar på sig och med hjälp av västarna tränade de på talföljden.