torsdag 24 mars 2016

GLAD PÅSK


 
önskar Tullskolan.

Vi är åter på bloggen v 14.

SPÄNNANDE BESÖK

Idag var Michelle hos årskurs 4 och berättade om vikingatiden. Hon hade en hel resväska full av olika saker bl.a kläder, bruksföremål och smycken. Förutom sig själv bjöd hon även på mjöd (naturligtvis alkoholfritt) och vikingabröd. Alla lät sig väl smaka! Vi blev förvånade över hur gott det var!  Vi hade verkligen en lärorik och rolig förmiddag.

onsdag 23 mars 2016

PÅSKPYSSEL 4-6

Påsken närmar sig och idag hade åk 4-6 påskpyssel. Kreativiteten flödade!




SKRIDSKOR

Vad härligt det var att se alla leenden, rosiga kinder och viljan hos eleverna när hela Tullskolan var i ishallen. Vi tog oss med ordinarie stadsbuss ut till ABB Arena på Rosenholm. En av våra idrottslärare hade bokat ishallen två förmiddagar. Glädjen hos eleverna var underbar att se! Efter någon timmes åkning och med lite god fika i magen åkte vi bussen tillbaka. Två underbara förmiddagar.

Så här fina skridskor hade två tjejer i åk 2. 

torsdag 17 mars 2016

STÄDNING AV SKOLGÅRDEN

I det härliga vårvädret städar elever och personal skolgården och Tullparken.


Handskar är bra att ha när man städar!

onsdag 16 mars 2016

LUNCH UTE I DET FINA VÄDRET

Idag serverades lunchen ute i det fina vädret. Hamburgare med bröd och god sallad. Kockarna såg ut att tycka att det var mysigt att laga maten ute.





tisdag 15 mars 2016

STÄDVECKA

Under v 11 har vi STÄDVECKA på skolan. Elevrådet har gått runt och dokumenterat vår arbetsmiljö. Utifrån deras bilder har alla elever fått säga hur de tycker att arbetsmiljön är. Alla var överrens om att den behöver bli bättre och att vi alla måste vara rädda om våra saker och plocka undan efter oss. Detta är några förslag på hur vi kan hjälpas åt för att få en bättre arbetsmiljö:


* Alla hjälps åt att städa och plocka undan efter sig.


* Vi är rädda om skolans saker.


* Vi klottrar/ritar inte på skolans väggar- varken ute eller inne.


* Vi underlättar för städerskan genom att sätta upp våra skor på hyllorna och hänger upp våra kläder på krokarna.